Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Život nemusí byť iba čiernobiely

Dobrá káva v Enaku, nikdy nie je zlá

Dobrá káva v Enaku, nikdy nie je zlá


Nie je nad dobrú kávu. Dobre vyzerá, dobre sa pije, pieseň pre dušu. Nám sa v Trnave podarilo nájsť takéhoto pesničkára. Volá sa Enak a vôbec to nie je kraviareň ale bistro.
Presne viem, ako som sa dostala k pitiu kávy… Vždy ma lákala tá tajomnosť, ktorá sa skrývala pri každom dúšku. Páčilo sa mi, ako sa pri káve každý otvoril, uvoľnil a rozprával sa. Verím tomu, že nejeden problém sa vyriešil práve pri káve (a víne ale to je o inom).

Toto všetko bolo tak omamné, ale tá chuť! Vždy ma striaslo z tej horkosti. Búšenie srdca som mala už po latéčku. Ale  začala som, pomaly, postupne, niekedy dobrovoľne, niekedy preto aby som nevytŕčala zo svojím zeleným časom s medom z davu.

Teraz (po pár rokoch) som práve vďaka Olimu, ktorý je milovníkom kávy tiež, takou malou odborníčkou. Viem ako má káva chutiť, viem ako má vyzerať, dokonca rozoznávam aj rôzne podtóny. Mňa už hocakou kávou neopijete (:D).

Ani neviete, že nájsť dobrú kávu, takú tu podstivú, ktorá je chutná a pritom kofeínom účinná, je veľmi ťažké. Ale v toto dopoludnie sa nám to podarilo. Trnava je známa svojími kaviarničkami. V kaviarni by mali vedieť robiť kávu (čo, ako sme zistili, nie je vždy pravda). Ale čo také bistro? Výzva pre nás aj pre výber vyvolené bistro v širšom centre Trnavy prijatá.


Bistro Enak sa pýši svojou 15 gramovou kávou, ktorú si dovážajú ale nechávajú si ju zomlieť v lokálnej pražiarni. Zatiaľ to znie dobre, tak poďme na to.
Prostredie je krásne, hlavne tá presklená časť vzadu, ktorá vpúšťa prirodzené slniečko do priestoru. Čašníčka nás prehovorila hneď na 4 druhy. Nie je problém! Srdiečka máme zvyknuté na dávku kofeínu. V jednej sme mali cítiť chuť malín a čokolády (presne tú chcem aj domov)  druhá si nás mala podmaniť svojou vanilkovou chuťou. Káva na ľade a super vyzerajúce kapučko potešilo moje fotografické oko. Prvý bod splnený.

Verte či nie, tá čokoláda tam bola, bola jemná a pošteklila mi chuťové poháriky. Dokonca používajú aj kokosvé či mandľové mlieko. Pre mňa ako vega aktivistku to bola jedna z najpotešujúcejších informácií.
Urobiť dobrú kávu je umenie a Enak v Trnave som týmto zážitkom povýšila na titul umelca.

 

Veronika
————————————————————————–

Vieme, čo je dobré rovnako ako sushi doma. 

 


Related Posts

Minipresso

Minipresso

Dnes som sa rozhodol napísať krátky článok o jednej z najužitočnejších vecí, ktorú si balíme na cesty a bez ktorej si nevieme predstaviť naše spoločné rána. Rád by som vám predstavil naše minipresso. Jediná skutočná vec, ktorej sa vo svete bojíme je, že ráno nezačneme […]

6 dôvodov, prečo je sushi doma dobrý nápad

6 dôvodov, prečo je sushi doma dobrý nápad

Nie, nepovýšili sme svoje kulinárske zručnosti na vyšší level. Jednoducho sme si sushi objednali tak, ako sa to robí s pizzou.  Nie je nič jednoduchšie ako objednať si jedlo domov. Ešteže žijeme v storočí, v ktorom prinesú jedlo v danom čase a mieste tak, ako […]



3 thoughts on “Dobrá káva v Enaku, nikdy nie je zlá”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial