Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Život nemusí byť iba čiernobiely

Valentínska čokoláda

Valentínska čokoláda

Ako každý pár, aj my sa trošičku pripravujeme na sviatok sv. Valentína. Prvý rok ho oslavujeme mimo Slovenska. Pocity máme však rovnaké ako u nás doma.

Stretávame sa s dvoma názormi, niekto tento sviatok neuznáva a niekto si ho užíva ako každý iný. Hoci vieme, že tento sviatok je veľmi komerčného ladenia a pomáha hlavne obratom, napriek tomu je to podľa nás veľmi milý a nikomu neuškodí. A áno, myslíme aj tých nezadaných. Valentín je sviatok zamilovaných a nikto predsa nepíše, o aký druh lásky sa jedná. Už ako dieťa som dostávala od maminky malé čokoládky na desiatu, aby som vedela, že ma niekto ľúbi. Rovnaké čokoládové srdiečka sme dostávali (a doteraz dostávame) aj od babky. Tento sviatok nemusí byť len o milencoch a zaláskovaných ľuďoch až po uši. Je o ľuďoch, ktorých máte radi, ktorých ľúbite. Je rozkošné ukázať niekomu, že vám na ňom záleží, nie?

Každý rok sa ale stretávam s rôznymi dlhými zoznamami, ktoré nájdem na internete, určite poznáte:” 100 tipov na valentínsky darček pre neho a pre ňu”. My si z toho ťažkú hlavu nerobíme. Hodnota je skutočne relevantná, preto sme sa rozhodli ukázať Vám náš recept na “valentínsku” čokoládu, ktorú zvládne naozaj každý. Je to jednoduchý spôsob, ako niekomu ukázať, že ste radi, že ho máte, že jediné, čo potrebujete, je vedieť, že táto osoba je šťastná….

 

valentísnka čokoláda dvaja v tom

 

Na túto kombináciu som prišla už pred pár rokmi a som na ňu patrične hrdá. Potrebujeme horkú a mliečnu čokoládu, kokosový olej, mlieko (ja používam orieškové alebo kokosové, ale pokojne použite aj obyčajné).

 

Valentín čokoláda dvaja

 

Do hrnca nalámeme mliečnu a horkú čokoládu, ja používam pomer 1:3 horkej dávam viac, dáme pol lyžičky kokosového oleja a asi pol deci až deci mlieka. (začni radšej menším množstvom mlieka a podľa hustoty môžeš pridávať). Jednoducho za stáleho miešania roztopíme čokoládu na slabom až miernom ohni, kým sa tabličky úplne nerozpustia. Kokosový olej pridá čokoláde správnu chuť a krásny lesk. Do šálok si nakrájame ovocie. My milujeme maliny, čučoriedky, alebo banány. Ale môžete tam dať úplne všetko, na čo si spomeniete (oriešky, kokos alebo arašidové maslo…)

Hotovo, nič jednoduchšie a zároveň tak dobré neexistuje. A napíš, či sa ty čoko podarila.

Vidíš, na lásku netreba veľa. Poteš toho, kto si to zaslúži.

 

valentín čoko dvaja v tom

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial